Hääkuvaukseen liittyvää infoa

Kuinka valita hääkuvaaja?

Jokaisella hääkuvaajalla on oma kuvaustyylinsä. Kannattaa tutustua eri kuvaajien portfolioihin, jotta löytäisitte varmasti omaan tyyliinne sopivan ammattilaisen. Valinnan jälkeen kysy kuvaajalta tarjousta. Päätöksen pohjaksi on hyvä pyytää katsottavaksi myös kokonaista nettialbumia kuvaajan viimeksi taltioimista häistä – portfoliossa kun saattaa olla vain parhaat kuvat kymmenen vuoden ajalta.

Minulla on tapana antaa noin kolme nettialbumia katseltavaksi tarjouksen yhteydessä. Näin asiakkaani saavat parhaan käsityksen hääpäivänä otettavista kuvista.

Milloin hääkuvaaja kannattaa varata?

Kuvaaja kannattaa varata heti, kun vihkipaikka on varmistunut. Minut varataan usein noin puolitoista vuotta ennen häitä. Jopa 2,5 vuotta aikaisemmin. Joudun usein sanomaan, että valitettavasti päivä on jo varattu, kun hääpari jättää kuvaajan varaamisen viime tippaan.

Aloituspalaveri eli suunnittelupalaveri ennen häitä

Tapaan hääparin 2–4 viikkoa ennen häitä. Suunnittelupalaverissa tutustumme toisiimme sekä käymme läpi hääpäivän kulun ja kuvaustoiveet.

Mitä hääkuvaus maksaa?

Dokumentaarinen hääkuvaus kestää useimmiten 8–12 tuntia. Hinta riippuu tietysti käytetystä ajasta. Laadukkaan hääkuvaajan hintahaitari liikkuu 2500–4000 euron välissä.

Useimmat hääkuvaajat, minä mukaan lukien, kuvaavat kesä–syyskuun aikana vain dokumentaarisia häitä.

Kuinka kauan hääkuvien nettigalleria on käytettävissä?

Asiakkaani saavat salasanasuojatun nettigallerian käyttöönsä 6kk ajaksi. Hääpari laittaa gallerian osoitteen ja salasanan usein myös kiitoskorttiin. Valitsen nettialbumiin noin 120-200 kuvaa, joista välittyy hääpäivän kulku parhaiten.

Kuinka kuvat toimitetaan?

Toimitan kuvat USB-tikulla suurimmassa mahdollisessa koossa, eli noin 22 megapikselin kokoisina. Asiakkaani voivat teettää kuvistaan niin paljon tulosteita kuin haluavat.

Montako kuvaa hääpäivästä saa?

Kuvien määrä riippuu tietysti kuvausajasta, mutta 8–12 h hääpäivästä saa noin 400–700 käsiteltyä kuvaa. Teen kuvista myös mustavalkoisia versioita. Puheet tallennetaan videolle.

Kuinka kauan hääkuvien saamisessa kestää?

Kuvien toimitusaika on noin 3–4 viikkoa.

Millä kalustolla häät kuvataan?

Käytössäni on huippuluokan ammattilaiskalusto: 2 x Nikon D750 -järjestelmäkamera ja Nikonin ja Sigma ART linssit. Kuvaan kahdella kameralla. Molemmat kamerat tallenta samaaikaisesti kahdelle muistikortille. Mukana kulkee myös kevyt valaistuskalusto.

Voimmeko teettää kuvista paperikuvia ilman lisäveloitusta?

Hääpari saa ottamiini kuviin täydet oikeudet, ja kuvista voi tehdä niin paljon tulosteita kuin itse haluaa.

Ruokailu ja kuvaajan pukeutuminen

Hääpäivänä minulla on aina puku, vaikka sää olisikin helteinen. Mikäli hääpäivänne tyyli vaatii toisenlaista pukeutumista, ilmoita siitä etukäteen.

Kuvaaja tekee hääpäivänänne 8–13 tunnin työpäivän, joten on suositeltavaa tarjota hääkuvaajalle ruoka samalla, kun häävieraat nauttivat ruoasta. Istumapaikaksi sopii varsin mainiosti pöytä paikassa, josta pääsee nopeasti liikkumaan. Kuvaaja istuu pöydässä vain kahvin ja kakun aikana sekä juodessaan vettä. Jos kuvaajalle ei ole varattu ruokaa, siitä olisi hyvä kertoa etukäteen.

Instagram