Dokumentaarinen hääkuvaus

Dokumentaarinen hääkuvaus

Hääpäivä on yksi tärkeimmistä ja ikimuistoisimmista päivistä elämässä. Dokumentaarisella hääkuvauksella tarkoitetaan koko hääpäivän taltioimista aamun valmistautumisesta aina iltahämärään jatkuviin juhlallisuuksiin asti. Huikeat tapahtumat ikuistetaan laadukkaisiin kuviin, joita on ilo katsella vuosienkin päästä, ja jotka palauttavat päivän mieleen juuri sellaisena kuin se oli.

Dokumentaarinen hääkuvaus kestää useimmiten 8–12 tuntia. Hinta riippuu tietysti käytetystä ajasta. Hyvän hääkuvaajan hintahaitari liikkuu 2500–4000 euron välissä.

Valmistelu

Kuvaus voi alkaa aamuvalmisteluista joko hääparin kotona tai kampaajalla. Kuvien kautta välittyvät valmistelujen tunnelma ja monet pienet yksityiskohdat.

Miljöökuvat / Hääpotretit

Miljöökuvat eli hääpotrettikuvat otetaan usein ennen vihkimistä. Jos hääpari tapaa vasta alttarilla, miljöökuvat otetaan vihkimisen jälkeen sillä välin, kun juhlaväki siirtyy hääpaikalle.

Hääpotrettikuvaukseen kannattaa varata ainakin tunti. Jos aikaa on enemmän, voimme kuvata eri paikoissa. Kuvauspaikat suunnitellaan aina etukäteen hääparin kanssa. Tutustun kuvauspaikkoihin aina ennen varsinaista kuvausta ja mietin ideat ja paikat valmiiksi.

Poseeraukset ovat hääparille aina haastavia, mutta tässäkään asiassa ei tarvitse stressata. Neuvon, ohjeistan ja pyrin tekemään tilanteesta rennon ja hauskan. Ainakin palautteiden perusteella olen siinä varsin mainiosti onnistunutkin. Katso saamaani palautetta tästä…

Vihkiminen

Vihkiminen on yksi päivän tärkeimmistä hetkistä. Ammattivalokuvaaja tietää, mihin keskittyä ja mitä asioita kuvata. Hääpari ei välttämättä huomaa kaikkia asioita vihkitilaisuuden aikana, mutta hyvien kuvien kautta voi myöhemmin elää hetket uudestaan.

Juhlapaikalla

Juhlapaikalla on paljon kuvattavaa: kakunleikkaus, kimpunheitto, vieraat, lukuisat ohjelmanumerot, yksityiskohdat… Hääpäivän aikana pidettävät puheet otan myös usein  videolle, näin kauniit sanat säilyvät muistissa parhaiten.

Ryhmäkuvaukset

Häävieraista otetaan ryhmäkuva juhlapaikalla yleensä heti onnittelujen jälkeen. Suunnittelemme yhdessä etukäteen, missä ryhmäkuva olisi parasta ottaa.

Lisäksi päivän aikana otetaan pieniä ryhmäkuvia, esim. vanhemmat ja hääpari, hääpari yhdessä kaasojen ja bestmanien kanssa jne.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja kerro milloin ja missä häät pidetään, ja miten pitkäksi ajaksi haluat minut ikuistamaan hääpäiväsi.

Instagram